fredag 5 mars 2010

Hemma igen och opererad

Nu har vi kastrerat Bongo, men själva ingreppet blev större än vad vi hade väntat oss... Det var så att hans ena testikel inte hade åkt ner i pungen, så då fick han gå igenom en liten operation istället, och nu har han stygn som vi ska ta bort om 10 dagar plus att han måste bära tratt. Detta var ju såklart jobbigare för Bongo också, när vi kom dit för att hämta honom var han så himla trött, lille gubben. Dessutom kommer det ta lite längre tid att läka också.

Detta hittade jag på internet som verkar stämma in rätt bra på vad som hände med Bongo:
''På en kryptorchid hane har testiklarna inte vandrat ner i pungen utan båda ligger kvar i bukhålan. Om hanen är monorchid har den ena testikeln vandrat ner normalt i pungen medan den andra är kvar i bukhålan."

Väl hemma var han rätt groggy och hade lite svårt att gå utan att vingla, men vi ordnade massa filtar som han  kunde ligga på. Han har sovit nästan hela tiden från det att han kom hem. Bella reagerade först inte så mycket på Bongo, men när hon nosade lite närmare på honom så luktade han ju jättekonstigt tyckte hon! Så då fräste hon lite, men annars har det varit lugnt. Om Bongo har piggnat till till ikväll kan han få mat, men annars är det bara att vänta till imorgon!

Trevlig kväll allihopa!

Ligger och vilar!

1 kommentar:

  1. Vilken sötnos.
    Så söt under filtarna.
    Tass och Puzz på dig

    SvaraRadera